Biblioteksmiljöer


Världens längsta

Världens längsta

Böcker, böcker, böcker. Söndagen den 4  september blir det för femtonde året dags igen för Världens längsta bokbord. Drottninggatan i Stockholm fylls av böcker från privatpersoner, antikvariat och bibliotek. Alla är välkomna att köpa/sälja böcker, prata litteratur och bibliotekspolitik. Läs Svensk Biblioteksförenings skrivelse "Låt biblioteken få en plats i valrörelsen", som har debatterats i tidningar över hela landet den senaste tiden.

07-15-2007 Biblioteksmiljöer Informations- och referensarbete, Permalänk, Verksamhetsutveckling

Parkeringshus i bokform

Parkeringshus i bokform

Besökarna till Kansas City Central Library kan parkera sina bilar i ett parkeringshus med en fasad av bokryggar. Området heter Library District och har blivit fint värre. Detta är kanske en utvecklingsidé för ett nytt stadsbibliotek vid Odenplan i Stockholm som kanske blir av om några år.

09-15-2007 Biblioteksmiljöer Informations- och referensarbete, Permalänk, Söktjänster

Årets skolbibliotek

Årets skolbibliotek

Dags att nominera Årets Skolbibliotek skriver Lärarnas Riksförbund 15.4. Senast 15.6 skall nomineringarna vara insända till den Nationella Skolbiblioteksgruppen. Priset kommer att delas ut vid Skolforum på Stockholmsmässan i Älvsjö den 31 oktober – 2 november 2005.

09-18-2007 Biblioteksmiljöer Informations- och referensarbete, Söktjänster

Kokboksbibliotek

Kokboksbibliotek

Den 11/2 invigdes Edouard Cointreaus internationella kokboksbibliotek vid Måltidens hus i Grythyttan. Biblioteket har 35 000 volymer måltidsrelaterad litteratur. Det här är det bästa biblioteket i Europa för nyare kokbokslitteratur säger Edouard Cointreau, som är initiativtagare till Gourmand world cookbook awards, i artikel i Bergslagsposten.

08-19-2007 Biblioteksmiljöer Permalänk

Åhléns sponsrar barnbibliotek

Åhléns sponsrar barnbibliotek

Ett nytt drömbibliotek för barn ska skapas på Kulturhuset i Stockholm. Det är Rum för barn som ska göras om helt utifrån barnens behov. För att förverkliga ideerna kommer bidrag att utgå från Statens kulturråd och Framtidens kultur men det mest intressanta är att varuhuset Åhléns sponsrar barnbiblioteket med 3,2 miljoner kronor.
(via DN)

04-28-2004 Biblioteksmiljöer Informations- och referensarbete, Permalänk, Verksamhetsutveckling