Marknadsföring


Norrköpings stadsbibliotek ökar sin nätnärvaro

Norrköpings stadsbibliotek ökar sin nätnärvaro


"På YouTube samsas våra videoboktips med över 100 miljoner andra klipp. Vi var rädda för att biblioteket skulle drunkna i informationsmängden, men det visar sig att på YouTube har våra boktips redan öppnats fler gånger än de från vår hemsida. Biblioteket kommer alltid att leta efter nya möjligheter att träffa folk och skapa kontakter." skriver Norrköpings stadsbibliotek i sitt nyhetsbrev april 2007.

09-04-2007 Marknadsföring Informations- och referensarbete, Permalänk, Söktjänster

Tips om marknadsföring via frågetjänster

Tips om marknadsföring via frågetjänster

Jag läser i bloggen Bibl.se, av Åke Nygren, om ett spännande förslag. Den 9 september 2007 ska bli en dag då bibliotekarier förenas i att gå in i så många frågetjänster som möjligt, och besvara så många frågor som möjligt. Detta för att synliggöra den kompetens som finns på biblioteken. Ett förslag på vilka frågetjänster som kan vara aktuella finns här. Ett bra sätt att söka upp människor, istället för att de ska söka upp oss.

Apropå det har Fråga bibliotekets nya webbplats premiär inom kort. Håll ögonen öppna...

Uppdatering!: Det är den 10 september som gäller för att svara på frågor i frågetjänster!

08-04-2007 Marknadsföring

Titta och lyssna på nyhetsbrevet

Titta och lyssna på nyhetsbrevet

Solna bibliotek har liksom flera andra bibliotek servat kommunens medborgare med ett nyhetsbrev på email och på hemsidan. Nu kan man även titta och lyssna på stadsbibliotekariens sommarbrev.

08-04-2007 Marknadsföring

Bokpuffar ska öka läsandet

Bokpuffar ska öka läsandet

Regionbibliotek Västra Götaland satsar på podradio och lanserar tjänsten Bokpuffen. Där kan du varje vecka lyssna på en ny bok och en klassiker. Med Bokpuffen vill man finna nya läsare och låntagare till biblioteken.

10-04-2007 Marknadsföring Informations- och referensarbete, Permalänk, Söktjänster

Biblioteket ett upplevelsecentrum

Biblioteket ett upplevelsecentrum

När utlåningssiffrorna sjunker måste biblioteken förändras. Lägg mer tonvikt på kulturförmedling, föredrag, musik, diskussionsaftnar etc. "Biblioteket skal vaere det sted, folk helst vil komme, når de har fri.", säger Lone Gladbo, kulturdirektör i Gentofte, Danmark. Hon ser biblioteket som ett kulturhus och vill satsa på barnfamiljernas lediga tid. Det ska alltid hända något spännande på biblioteket under helgerna. Läs mer i Bibliotekspressen, sid 12.

10-10-2007 Marknadsföring Informations- och referensarbete, Permalänk, Söktjänster